Balandžio 15 dieną Radviliškio viešojoje bibliotekoje viešėjo ūkininkai Diana ir Giedrius Špakauskai iš Pakalniškių kaimo. Susitikimo su bibliotekininkais metu ūkininkai dalijosi patarimais, kaip susikurti derlingą sodą. Renginys organizuotas įgyvendinant tvarumo programą „Tvari biblioteka“.

Ūkininkai Diana ir Giedrius Špakauskai dalijosi savo sukaupta patirtimi auginant augalus, prižiūrint vaismedžius, kalbėjo apie derliaus nuėmimo gudrybes. Taip pat, kaip ir kuo tręšti augalus, kaip juos sodinti.

D. Špakauskienė pasidalijo įspūdžiais iš turgaus prekybos, ko dažniausiai žmonės ieško, ko teiraujasi ir kaip klientai supranta „ekologiško“ produkto prasmę. Buvo aptartos ir braškių auginimo klaidos, bei jų auginimui palankūs sprendimo būdai.

G. Špakauskas – profesionalus medelių genėjimo specialistas. Dažnai jį žmonės kviečiasi į savo sodus, kad padėtų teisingai suformuoti vaismedžius ar vaiskrūmius, kurie vėliau džiugintų puikiu derliumi.

Renginio dalyviai svečiams uždavinėjo klausimus apie sodo, daržo ir tam tikrų augalų priežiūrą, ypač domėjosi vynuogių auginimu.

Mūsų krašto ūkininkams už apsilankymą bibliotekoje dėkojo Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė. Ji įteikė padėką bei bibliotekos leidžiamą kultūros ir istorijos žurnalą „Radviliškio kraštas“. Taip pat bibliotekos vadovė pasidžiaugė, kad būtent Špakauskų ūkio gėlės praėjusiais metais puošė Viešosios bibliotekos langus.

Po jaukaus ir malonaus susitikimo buvo sutarta bendradarbiauti ir ateityje.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos