Vaškinių drobelių gaminimo edukacija „Plastikui – ne“.

Vis dažniau tenka pagalvoti, kaip galima prisidėti prie tvarios aplinkos kūrimo. Kasdien naudojame plastikinius maišelius ar maistinę plėvelę, pirkdami maisto produktus parduotuvėje bei parsinešę juos į namus, norėdami maistą išsaugoti ilgesniam laikui.

Radviliškio viešosios bibliotekos darbuotojos atrado alternatyvą šiam plastikui. Liepos 28 d. Viešosios bibliotekos Kraštotyros-leidybos skyriuje vyko vaškinių drobelių gaminimo edukacija „Plastikui – ne“!. Jos metu bibliotekos darbuotojos gamino vaškines drobeles, naudodamos medvilnines medžiagų skiautes ir vašką.

Drobeles pasigaminti itin paprasta, o panaudojimo būdų – begalė. Vaškinė drobelė, priešingai nei įprastinė plėvelė, maistą išlaiko šviežią ilgiau. Kepiniai, sūriai, daržovės ir prieskoninės žolelės nepraranda drėgmės, ilgiau išlieka kvapnūs ir skanūs. Tokia drobelė yra draugiška gamtai, nes gaminama iš natūralių medžiagų, lengvai prižiūrima. Nebetinkama naudoti drobelė gali būti kompostuojama.

Bibliotekininkės puikiai praleido laiką: pabendravo prie kavos puodelio, pasigamino įvairaus dydžio bei formų vaškines drobeles maistui apdengti ar suvynioti.

Norime paskatinti ir kitus gyventojus ieškoti inovatyvių sprendimų bei atrasti naujų būdų, kaip panaudoti turimas medžiagas savo namuose. Vaškinės drobelės – tai puiki alternatyva plastikinei plėvelei. Kiekvienas gali pradėti nuo savęs, įsileisdamas tvaraus gyvenimo įpročius į savo kasdienybę. Būkime tvarūs ir atsakingi!

 

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos.