Septintus metus apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų, mokyklų bibliotekų, Lietuvos aklųjų bibliotekos su Lietuvos Respublikos kultūros ministerija organizuojama skaitymo skatinimo akcija „Vasara su knyga“ šiemet pasiekė skaitymo rekordą.

Šią vasarą akcija suviliojo beveik 30 000 mažų ir didelių skaitytojų. Iš viso per vasarą buvo perskaityta net 137 220 knygų – kone trečdaliu daugiau negu 2021 m. (105 867). Iššūkį įveikė 22 700 akcijos dalyvių. Kaip ir kasmet šioje akcijoje dalyvavo ir Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Radviliškio rajone akcijoje dalyvavo 508 skaitytojai, iš kurių iššūkį įveikė 432. Rezultatus dalyviai gali pasitikrinti paspaudę šią nuorodą: https://app.vasarasuknyga.lt/prisijungti. Prizines vietas pelnę skaitytojai bus informuoti kiek vėliau.

Pasiektas skaitymo iššūkio rekordas – perskaityta kone trečdaliu daugiau knygų nei pernai

Iš penkių skaitymo iššūkio užduočių didžiausio susidomėjimo sulaukė Baltijos šalių autoriaus knyga ir knyga, kurios pavadinime vienas žodis. Skaitymo iššūkis suteikė galimybę atsigręžti ir į tėvų bei senelių vaikystėje mėgtas knygas, o pasisemti įkvėpimo skatino biografinės knygos.

Siekiant į akciją įtraukti daugiau visuomenės grupių, specialių skaitymo poreikių turintiems žmonėms suteikta prieiga naudotis virtualios bibliotekos ELVIS garsinių knygų fondu.

Organizatorių informacija ir nuotraukos