Rugsėjo 21 d. Radviliškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko terapiniai ekspresyvaus rašymo užsiėmimai jaunimui.

Šiuos mokymus vedė rašytoja, jogos praktikė, buvusi legendinių žurnalų „Ieva“ ir „Cosmopolitan“ leidėja Eva Tombak. Tai antrasis susitikimas su šia rašytoja, kuris organizuojamas įgyvendinant Viešosios bibliotekos projektą „Kūrybiniai arbatvakariai su knyga“. Projektą finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.

Ekspresyvaus rašymo mokymuose Viešojoje bibliotekoje dalyvavo Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 1 klasės moksleiviai. Juos į renginį atlydėjo lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Rita Šimkuvienė.

Rašytoja E. Tombak moksleiviams pasakojo, kaip rašymas gali padėti atsipalaiduoti, nusiraminti, nevaržomai išreikšti savo mintis. Iš pradžių jaunuoliai buvo pakviesti atlikti kvėpavimo pratimus, po to buvo skiriamos užduotys, kurių metu moksleiviai rašė įvairiomis temomis. Ekspresyvus rašymas, pasak E. Tombak, padeda atskleisti mintis ir jausmus, kurie kitu atveju dažnai lieka nuslopinti. Šis metodas naudojamas ir terapijoje, siekiant gydyti nerimą, mažinti stresą.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos