Spalio 18 d. Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos iniciatyva Raudondvario dvaro kieme suskambo akordeono muzika, girdėjosi eilės, atgijo pasakojimai apie kadaise šiame dvare gyvenusius ponus. Tądien visus suartino supratimas, jog svarbu išsaugoti ir ateičiai perduoti mūsų krašto paveldą bei skleisti žinią apie jo atminimo vertus praeities įvykius ir vardus. Net išnykus dvaro pastatams, pasenus ir nugriuvus parkų ir alėjų medžiams, dvarvietės tebeturi savo išskirtinę aurą, gyvuojančią žmonių atmintyje daug ilgiau už materialų pavidalą. Šiandien dvaras egzistuoja kaip kultūros ir istorijos dalis. Kiekvieno Radviliškio rajone buvusio dvaro praeitis savita ir įdomi. Siekdami prisiminti ir įprasminti dvarų kultūros istoriją, bibliotekos darbuotojos organizavo lyrinį vakarą „Kultūros atspindžiai dvarų istorijoje“. Prie Raudondvario dvaro buvo skaitomos ištraukos iš literatūros kūrinių, skambėjo eilės apie dvarus, pasakojimai apie jų kultūros istoriją.

Renginyje dalyvavo: Radviliškio rajono Alksniupių pagrindinės mokyklos moksleivis Kristupas Žaromskis, Šeduvos gimnazijos moksleivė Saulė Krasauskaitė, Raudondvario bibliotekininkė Dara Bagušienė ir Radviliškio viešosios bibliotekos darbuotojos. Lyrinį vakarą akordeono muzikos garsais praturtino Radviliškio muzikos mokyklos ugdytinis Matas Rimkūnas.

Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė pasidžiaugė išskirtiniu renginiu netradicinėje aplinkoje, kuriuo buvo siekiama bent trumpam visus suburti ir priminti apie didingą istoriją saugančius rajono dvarus. Antrasis Viešosios bibliotekos renginys „Kultūros atspindžiai dvarų istorijoje“ vyks spalio 20 d. Grinkiškio dvaro kiemelyje.

Susirinkusius pasveikino ir kvietė keliauti po rajoną Radviliškio turizmo ir informacijos centro direktorė Brigita Navickaitė.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos