Spalio 25 d. Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje vyko biblioterapinis užsiėmimas su filosofu Vidu Dusevičiumi. Literatūros apžvalgininkas, Lietuvos biblioterapijos asociacijos narys, daugelio terapinio ir kūrybinio rašymo projektų dalyvis ir vadovas susirinkusius susipažino su biblioterapija, skatinančia kūrybiškumą, padedančia geriau pažinti save. Susirinkusieji, pasitelkdami biblioterapijos elementus, kūrybinį rašymą, eilėraštį bei kitus tekstus, ieškojo atsakymų apie „šešėlio“ vaidmenį mūsų gyvenimuose. Dalyvių buvo prašoma į renginį atsinešti savo vaikystės nuotrauką – ją aptarti, rašyti laišką sau. 

Šis renginys – tai Šiaulių apskrities Povilo Višinskio bibliotekos projekto „Mėlyna, geltona, žalia, raudona: emocinė kultūros edukacija“ (MGŽR) dalis. Projektas skirtas asmenų, pabėgusių nuo karo Ukrainoje, ir Lietuvos gyventojų emocinei sveikatai gerinti, vertybinėms nuostatoms ir tarpkultūriškumui ugdyti, savęs ir kitų pažinimui skatinti.

Biblioterapiniame užsiėmime dalyvavo Radviliškio Lizdeikos gimnazijos moksleivės ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Laima Verbickienė.

Lektoriui V. Dusevičiui už jautrų ir prasmingą vakarą dėkojo Radviliškio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Marcinkienė.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos