Spalio 26 d., trečiadienį, į Radviliškio viešąją biblioteką rinkosi rašytinio žodžio mylėtojai. Viešojoje bibliotekoje vyko Renatos Rehnstedt novelių rinkinio „Likimų katilai“ knygos pristatymas.

Autorė šiuo metu gyvena ir kuria Švedijoje, bet nepamiršta savo skaitytojų ir aplanko juos  Lietuvoje. Kurdama rašytoja stebi kitų gyvenimus ir, įvairiausių likimų įkvėpta, rašo istorijas. Anot Renatos, niekas šiaip sau nevyksta ir sutapimų nebūna, todėl ir knygą parašyti jai nebuvo labai sunku. Beveik tris dešimtmečius ji aktyviai rašė dienoraštį, kai kada jame nuguldavo ir išgalvotos istorijos. Tai, tikriausiai, ir buvo pirmosios jos kūrybos užuomazgos.

Dauguma knygos „Likimų katilai“ novelių herojų gyvena skirtingu laikmečiu, skirtingose vietose. Tačiau visas istorijas vienija likimas, tarsi ant siūlo suvėręs visas 15 novelių. Knygos pristatymo metu Renata dalijosi savo gyvenimo istorijomis, skaitė kūrybos ištraukas.

Kartu su knygos autore atvyko ir jos draugė Jurgita Smiltė Jasiulionė – kurianti ir dainuojanti psichologė, kuri vedė įdomų pokalbį su rašytoja ir susirinkusius džiugino užburiančiais muzikos garsais.

Rašytoją Renatą Rehnstedt sveikino ir kūrybinės sėkmės linkėjo Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė.

Renginyje dalyvavo Knygos mylėtojų klubo „Beržė“ nariai, bibliotekos darbuotojai bei kiti svečiai.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos