2022-ieji metai yra paskelbti Gyvūnų gerovės metais. Gerovė tada, kai gyveni šiltuose namuose, esi sotus, prižiūrėtas ir mylimas. O jei tu esi niekieno? Lapkričio 21-ąją dieną Radviliškio viešojoje bibliotekoje vaikai susitiko su savanore Evelina Lukoševičiene. Ji yra viena iš tų, kuri rūpinasi Radviliškio miesto beglobiais gyvūnais. Skaidrių pagalba viešnia pristatė savanorių veiklą, vaikučiai sužinojo daug naudingos informacijos apie atsakingą rūpinimąsi gyvūnais. Bibliotekininkės yra dėkingos Evelinai ir kitiems savanoriams už tokią pasiaukojamą veiklą.

Pažintinės valandėlės metu Jaunimo studijoje veikė knygų paroda „Mūsų mažieji draugai“. Bibliotekos darbuotojos pristatė naujai gautas knygas apie kates ir šunis.

Šiuo metu Viešojoje bibliotekoje vyksta akcija „Padėk savo miesto beglobiams gyvūnams“. Gyventojai yra raginami paremti nuskriaustus gyvūnėlius: atnešti ir registratūroje palikti šiltus pledukus, sausą ar šlapią maistą, paaukoti pinigų, kad benamių gyvūnų gyvenimas būtų bent kiek geresnis.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos