Gruodžio 3 dieną, šeštadienį, Radviliškio viešojoje bibliotekoje vyko Ritos Daukšaitės autoportretų parodos „Ievos žydėjimas“ pristatymas. Renginio metu parodytas meninis performansas, kurį režisavo aktorė Gintarė Čepukonytė pagal Simonos Smirnovos muziką.

Parodos autorės autoportretų darbų kūrybiniai eksperimentai prasidėjo per karantiną. Kurti paskatino ir dvi asmeninės netektys. Tai autorei buvo kaip saviterapija, padėjusi pažinti savo kūną, jausmus. R. Daukšaitė parodos lankytojams atviravo, jog šie darbai padėjo jai, kaip kūrėjai, priimti save visokią – be nustatytų stereotipų ir normų, nusiplėšiant nuo savęs estetikos, simpatiškumo kaukes.

Paroda „Ievos žydėjimas“ – tai kūrėjos parodytas noras suskaldyti ribą tarp įprasto asmenukių darymosi ir fotografijos portreto meno, kurį ėmėsi daryti pati fotografė. Todėl R. Daukšaitė savo darbuose – ir modelis, ir idėjos bei kompozicijos kūrėja.

Po meninio pasirodymo autorė parodos lankytojus vaišino obuoliais, pasakojo jiems apie savo darbus, jų atsiradimo istorijas, kūrybines idėjas.

Šį savęs pažinimą autoportretų autorė skiria savo gerai draugei, Ievai Šėrytei, atminti.

Parodą Viešojoje bibliotekoje bus galima lankyti iki kitų metų sausio 3 d.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos