Tradiciškai, prasidėjus Didžiųjų švenčių laukimui, Lietuvos bibliotekose prasideda Knygų Kalėdų akcija. Akcijos „Bibliotekų knygų Kalėdos“ organizatorius – Lietuvos bibliotekininkų draugija. Kaip ir visų bibliotekų, taip ir Radviliškio Viešosios bibliotekos džiaugsmai kuklūs: vienišų ir negalinčių atvykti į biblioteką lankymas, šilti pokalbiai ir renginiai. Gruodžio 5 dieną vienas iš prieššventinių renginių sukvietė rajono ir mokyklų  bibliotekininkus, mokinius į knygų dovanojimo šventę „Dalinkimės gerumu ir knygomis“. Į susitikimą atvyko Radviliškio rajono savivaldybės kultūros paveldosaugos ir turizmo skyriaus vedėjo pavaduotoja Lina Mončauskienė, kultūros paveldosaugos ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Lina Stirbienė, Šiaulių miesto Sąjūdžio pirmeivių klubo pirmininkė Irena Vasinauskaitė, Šiaulių miesto Sąjūdžio pirmeivių klubo renginių organizatorė Jolita Dūdienė, Šiaulėnų  M. Šikšniaus gimnazijos gimnazistai, rajono bibliotekininkai. Knygas dovanojo bibliotekos bičiulis, atsargos pulkininkas, leidyklos „Diemedis“ atstovas  Arūnas Dudavičius. Šventinį renginį pradėjo Rolandas Sereika, kuris smuiko garsais nukėlė į Didįjį Laukimą. Atlikėjas pagrojo „a- Ha- Take On Me“ ir „Alexandra Burke Hallelujah“. Arūnas Dudavičius atvežė ir padovanojo  „Vagos“ leidyklos 80 knygų. Knygų dovanojo ir UAB ,, Vagos prekyba '' (gen. direktorius Vytas Petrošius), UAB leidykla ,, Baltos lankos '' (direktorė Kotryna Žukaitė), UAB leidykla ,, Briedis '' ( direktorius Karolis Mickevičius), Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras (direktorius - dr. Arūnas Bubnys),bei viešnia I. Vasinauskaitė. Iš viso bibliotekai buvo padovanota 148 knygos.

Kalbėdamas apie knygos prasmę, svečias džiaugėsi gražia bendryste su mūsų biblioteka, jaunimą skatino prasmingai leisti laiką ne tik su šiuolaikinėmis technologijomis, bet ir skaityti knygas ir, pasirašius perdavimo- priėmimo aktą, A. Dudavičius pakvietė  diskusijai  „Knygų reikšmė mūsų gyvenime“. Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė, dėkodama už gražią iniciatyvą ir bičiulystę, įteikė  bibliotekos išleistą nuotraukų albumą. Prasmingos veiklos linkėjo kultūros paveldosaugos ir turizmo skyriaus vedėjo pavaduotoja ir vyriausioji specialistė.

Radviliškio viešosios bibliotekos Knygų Kalėdos jau oficialiai startavo. Akcija tęsis iki 2023 m. sausio 6 dienos. Visi, kas nori padovanoti knygų ir suteikti kalėdinį džiaugsmą mylintiems knygas, laukiami bibliotekoje ir filialuose.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos