Vasario 22 d. popietę Radviliškio viešojoje bibliotekoje apsilankė Lietuvos Respublikos Seimo nariai Paulius Saudargas ir Antanas Čepononis, jų patarėjos, Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė. Susitikimo tikslas labai kilnus – perduoti Radviliškio viešosios bibliotekos Tyrulių filialo bibliotekininkės Saulės Remeikienės ir Asociacijos „Tyrulių bendruomenė“ pirmininkės Astutės Kurtkuvienės iniciatyva surengtos akcijos „Tu gali padėti Ukrainai“ metu megztas ir iš gyventojų surinktas kojines, skirtas Ukrainos žmonėms sušildyti. Iš viso buvo numegztos 273 poros kojinių. Į kiekvieną iš jų buvo įdėti rašteliai, skelbiantys, jog visa širdimi palaikome ir siunčiame šilčiausius linkėjimus. Asociacijos „Tyrulių bendruomenė“ pirmininkė A. Kurtkuvienė pasakojo, jog iš pradžių buvo tikėtasi numegzti kelias dešimtis porų kojinių, tačiau perkopus 100, norėjosi dar daugiau jų numegzti. Šiandien akcijos sumanytojos džiaugiasi, kad pavyko surinkti beveik tris šimtus porų kojinių, skirtų ne tik vyrams, moterims, bet ir vaikams. Prie akcijos „Tu gali padėti Ukrainai“ prisijungė: Žeimių, Baisogalos, Grinkiškio, Pociūnėlių, Beinoravos, Raudondvario filialai, Radviliškio Viešosios bibliotekos kolektyvas ir skaitytojai. Artimiausiu metu Tyrulių miestelio atstovės planuoja naują mezgimo akciją, kurios metu bus mezgamos specialios kojinės sužeistiems kareiviams.

Šią Radviliškio rajono gyventojų idėją labai palaiko ir sutiko pasirūpinti siuntos pristatymu į Ukrainą Seimo narys P. Saudargas.

Susitikimo metu Viešojoje bibliotekoje vyko diskusija karo ir gynybos temomis, Seimo narys Paulius Saudargas dalijosi gyventojams rūpimais klausimais ir visus ramino, jog kol kas mūsų valstybė ir saugi bei kvietė toliau vieningai palaikyti Ukrainą.

Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė dėkojo svečiams ir linkėjo jiems sėkmės tolimesnėse veiklose.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos