Kovo 24 dieną Alksniupių mokyklos bibliotekoje svečiavosi knygų vaikams ir trumpų istorijų autorius Benas Bėrantas bei iliustratorė Vilija Kvieskaitė. Susitikime dalyvavo 4–5 klasių moksleiviai, kurie kartu su Alksniupių biblioteka dalyvauja projekte ,,Kūryba bendrystėje“.

Rašytojas B. Bėrantas pristatė savo išleistas knygeles, kurios išverstos net į 13 kalbų, paaiškino, ko reikia, kad būtų lengviau kurti. Užsiėmimas prasidėjo nuo mankštos ir gilaus įkvėpimo. Autorius kartu su mokiniais žingsnelis po žingsnelio kūrė įvairias istorijas, sėdo į rašytojo kėdę ir užrašė kilusias mintis. Projekto ir susitikimo tikslas – skatinti vaikus originaliai mąstyti, skirti dėmesį saviraiškai ir kūrybai, o per kūrybą suteikti galimybę išsaugoti savo kultūrinį identitetą, savo krašto vietovardžius. Todėl susitikimo metu Benas Bėrantas su vaikais kūrė linksmas istorijas, į jas įterpdamas Alksniupių krašto  vietovardžius.

Po kūrybinės valandėlės atėjo eilė piešimui. Iliustratorė papasakojo, kaip sukurti piešiniai atsiranda knygose, ir vaikams pasiūlė patiems išbandyti linoraižinio techniką. Nauji potyriai užvaldė visus.

Susitikimas organizuotas įgyvendinant Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projektą „Kūryba bendrystėje“, finansuojamą Lietuvos kultūros tarybos ir Radviliškio rajono savivaldybės lėšomis.

Zita Kučienė

Emos Ganienės nuotraukos

  1. Pirmosios pažinties akimirkos su rašytoju.
  2. Trumpa mankštelė.
  3. Kiekviena nuomonė svarbi.
  4. Istorijos kūrybos procesas.
  5. Vilijos Kvieskaitės patarimai.
  6. Mokomės linoraižinio technikos.

7–9. Vaikų darbeliai.