Atkeliavo skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“ (2024 m. birželio 1 d. – rugpjūčio 31 d.)! Vasara neieško pasiteisinimų, neatidėlioja, neklaidina, ji tiesiog ateina. Drauge su ja ateina ir jau 9-asis skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“, kuris šiemet kvies neatidėliojant leistis į atradimų kupiną nuotykį, nes vasara su knyga – tai Tavo atradimų laikas. Tų, kas per tris įkvepiančius mėnesius įveiks iššūkį – suskubs perskaityti penkias knygas pagal paskelbtas užduotis, – lauks atminimo dovanėlės bei loterija, kurios laimėtojams atiteks 200 eurų dovanų kuponas knygoms, miesto dviratis ir daug kitų prizų.

Dalyvauti vasaros skaitymo akcijoje paprasta: užsiregistruokite svetainėje https://vasarasuknyga.lt/ ir perskaitę knygas suveskite jų pavadinimus. Jeigu reikia, paprašykite bibliotekininko pagalbos.

Iššūkis vyks 2024 m. birželio 1 d.– rugpjūčio 31 d.

Penkios užduotys, kurias reikės įveikti:

  1. Perskaityk knygą apie svajonių šalį.
  2. Perskaityk knygą apie sportą.
  3. Perskaityk istorinę knygą.
  4. Perskaityk knygą apie atradimus.
  5. Perskaityk populiarią knygą, kurią skaitė visi, išskyrus tave (skaitytojų pasiūlyta užduotis).

Be skaitymo ambasadorių rekomendacijų, akcijos interneto svetainėje socialinių tinklų „Vasaros su knyga“ paskyrose bus skelbiami ir bibliotekininkų rekomenduojamų knygų sąrašai pagal kiekvieną užduotį.

Dalyvių amžius nėra ribojamas, skaityti galima ir kitomis kalbomis parašytas knygas, o negalią, dėl kurios nepavyksta skaityti knygų įprastu formatu, turintys dalyviai kviečiami naudotis ir virtualios bibliotekos „ELVIS“ paslaugomis.

Visa informacija apie skaitymo iššūkį, taisykles, registracijos forma ir karščiausios naujienos – vasarasuknyga.lt, „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.

Daugiau apie akciją skaitykite: https://vasarasuknyga.lt/2024/05/31/su-knyga-i-atradimu-kupina-vasaros-nuotyki/

Skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ organizatorių informacija