Birželio 20 d. Radviliškio viešoji biblioteka kvietė savo skaitytojus susitikti netradicinėje aplinkoje – skaityti pasirinktus tekstus plaukiojant plaustu Gulbinų tvenkinyje, Grinkiškyje. Skaitymuose „Tyro oro gurkšnis su knyga“ dalyvavo: Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė ir projektų vadovė Jolanta Kvedarienė, Grinkiškio padalinio bibliotekininkė Danutė Dauknienė, kraštietė grafikė ir literatė Laura Baltijutė, Viešosios bibliotekos jaunoji bičiulė ir savanorė Kamilė Barkauskaitė bei kiti bibliotekos darbuotojai.

Skaitovus į kelionę plaustu atvyko išlydėti Grinkiškio seniūnijos seniūnė Giedrė Bložienė. Ji renginio dalyviams linkėjo gaivaus oro gurkšnio, gero vėjo ir nepamiršti pasimėgauti užburiančiais gamtos vaizdais.

Skaitymus ant plausto pradėjo Radviliškio viešosios bibliotekos renginių organizatorė Dovilė Gapšienė. Ji skaitė ištrauką iš Justės Zinkevičiūtės knygos „Puodelis kavos prie jūros“. Savo kūrybos tekstus skaitė kraštietė Laura Baltijutė. Rašytoja džiaugėsi, kad biblioteka organizuoja tokius išskirtinius renginius ir šį kartą savo renginių lankytojų bendruomenę sukvietė į tvenkinio vidurį. Skaitymas ant plausto – tai išskirtinė patirtis kiekvienam.

Renginio metu skambėjo įvairūs poezijos ir prozos tekstai. Visiems rašytinio žodžio mylėtojams gerų žodžių nepagailėjo Viešosios bibliotekos direktorė. Ji dėkojo skaitovams, kurie visada geranoriškai dalyvauja Viešosios bibliotekos organizuojamuose renginiuose ir savo buvimu drauge sukuria nuostabią nuotaiką.

Skaitytojų būrelį plaustu Gulbinų tvenkinyje plukdino Ligitas Preimontas.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos