Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje birželio–liepos mėnesiais veikė kraštietės tautodailininkės Raimondos Bolienės tapybos ir grafikos darbų paroda „Senieji Lietuvos koplytstulpiai“.

Parodą „Senieji Lietuvos koplytstulpiai“ sudaro 20 darbų, kuriuose yra pavaizduoti tradiciniai lietuviški koplytstulpiai ir stogastulpiai. Dalis jų yra išlikę tik nuotraukose, kiti iki šiol puošia Lietuvos pakeles, kaimelius ir gyvenvietes. Pagrindinę parodos dalį sudaro 15 tapybos darbų, atliktų aliejumi ant drobės, kuriuose nutapytas prieš 49 metus Lietuvos liaudies menininkų sukurtas memorialinių skulptūrų ir stogastulpių ansamblis, skirtas Čiurlionio 100-osioms gimimo metinėms.

Liepos 25 d. kraštietė kvietė susitikti bibliotekoje, kur vyko jos darbų parodos uždarymo renginys. Jame dalyvavo buvę klasės draugai, esami bičiuliai ir pažįstami bei artimieji. Renginio metu R. Bolienė prabėgo mintimis per savo spalvingą ir kūryba apipintą gyvenimą. Nuo vaikystės Radviliškyje iki tapsmo dabartine kūrėja iš Druskininkų, kurios darbai šiuo metu džiugina Lietuvos krašto muziejus ir Dailės galerijas. Kai kurie vienetiniai menininkės darbai yra iškeliavę į užsienį. Moteris papasakojo, kaip kilo mintis įamžinti koplystulpius ir stogastulpius bei pasidžiaugė artėjančiu jos parodos susidomėjimu dėl Čiurliono būsimų ir minėtinų 150-ųjų metinių.

Viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vaida Balčiūnaitė įteikė padėką viešniai, dėkodama jai už pažintį ir galimybę susitikti gyvai. Kraštietei R. Bolienei padovanoti ir bibliotekos leidiniai.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos