Radviliškio viešoji biblioteka visą vasarą savo lankytojus stebina įvairiomis parodomis. Nuo rugpjūčio 1 d. Viešosios bibliotekos Konferencijų salėje visų radviliškiečių ir miesto svečių laukia Kauno valstybinio lėlių teatro Lėlių paroda iš Valerijos ir Stasio Ratkevičių muziejaus fondų. Ši keliaujanti paroda lėlių teatro gerbėjams suteiks galimybę susipažinti su muziejaus lobynu. Parodos eksponatai mena teatro įkūrimą, daugelis lėlių yra aplankiusios tolimiausias užsienio šalis, dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose. Parodos autoriai tikisi, kad jos lankytojai patirs geriausius įspūdžius apžiūrinėdami šią gausią lėlių parodą ir bent akimirkai nusikels į magijos, paslapties ir stebuklų kupiną lėlių teatro pasaulį.

Nuo rugpjūčio 2 d. Viešosios bibliotekos Mažojoje galerijoje pradeda veikti Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos 5–10 klasių mokinių kūrybinių darbų paroda „Dinamikoje“, kurios vadovė – mokyklos technologijų mokytoja Olesia Kablienė. Parodoje eksponuojamos vaikų sukurtos skulptūros, kurios savo ryškumu ir figūrų įvairove traukia akį. Parodą kviečiame lankyti visą rugpjūčio mėnesį.

Trečiojo bibliotekos aukšto lentyna lankytojus kviečia prisiminti rugpjūčio 23-ąją – Juodojo kaspino ir Baltijos kelio dieną. Šioje parodoje eksponuojami leidiniai ir istorinės akimirkos.

Skaitytojų aptarnavimo, Vaikų literatūros skyriuje ir Žaislotekoje taip pat veikia naujos literatūros, kūrybinių darbų parodos, kviečiančios lankytojus susipažinti su jomis iš arčiau.

 

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos