Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka kartu su Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešąja biblioteka pristato naujieną – kūrybinių dirbtuvių ciklus, skirtus 5–8 ir 9–12 klasių moksleiviams – „Daugiau nei plyta“. Tai pirmasis tokio pobūdžio projektas, kuriame bus gilinamos moksleivių architektūros žinios, plečiamos kultūrinio pažinimo ribos bei skatinamas dalyvių kūrybinis potencialas ir saviraiška. Edukacijų dalyviai įsitikins, kad architektūra – kur kas daugiau nei PLYTA: susipažins su pagrindinėmis architektūros ir urbanistikos sąvokomis, architektūros meno istorija ir žymiausiais kūriniais, menininko, mokslininko ir architekto darbo principais.

Kūrybinių dirbtuvių temos:

1) žmogaus ir erdvės santykio paieška, žmonių veiklos tyrinėjimas erdvėje (judėjimo trajektorijos, judesiai, veiksmai, emocijos, nuomonė);

2) erdvės vizualinis bei audiovizualinio meno tyrinėjimas (garsai, spalvos, tekstūros, formos ir kt.);

3) edukaciniai architektūriniai eksperimentai, erdvinio suvokimo lavinimas ir inovatyvių kūrybinių erdvės atnaujinimo idėjų stimuliacija (ištyrinėtos erdvės simuliacinis perplanavimas naudojant įvairias edukacines ir kanceliarines priemones).

 

Kūrybinių dirbtuvių ciklą „Daugiau nei plyta“ sudarys 3 užsiėmimai, kuriuose tyrinėsime miestų ir pastatų erdves, kursime planus ir iš bibliotekos suteiktų priemonių gaminsime įvairius objektus: pastatų ir miesto erdvių maketus.

Mokinių kūrybinių darbų rezultatai bus viešinami bibliotekos interneto svetainėje ir socialiniuose tinkluose

 

Užsiėmimai nemokami.

Būtina registracija į užsiėmimus tel. +370 64556382

 

Organizatorė – Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.

Projektą „Daugiau nei plyta: kūrybinių dirbtuvių ciklas moksleiviams“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

 

Užsiėmimai gali būti filmuojami ir fotografuojami, o medžiaga viešinama bibliotekos informaciniuose kanaluose.

Viešosios bibliotekos ir projekto organizatorių informacija