Saulėtą rugsėjo 7-ąją Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir jos Pakalniškių, Pavartyčių ir Raudondvario struktūriniai padaliniai sukvietė visus – didelius ir mažus – knygų mylėtojus į Kūrybines dirbtuves-knygų mugę „Knygų magija“. Renginys vyko Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro parke. Į renginį buvo pakviesti gerai žinomi ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų jauni ir talentingi vaikiškos knygos kūrėjai: rašytojas Virgis Šidlauskas, rašytoja Evelina Daciūtė, dailininkė iliustruotoja Aušra Kiudulaitė, rašytojas Justinas Žilinskas, dailininkė Inga Dagilė, rašytoja Kotryna Zylė, rašytojas iliustratorius Paulius Juodišius, rašytoja Ignė Zarambaitė ir dailininkė Lina Itagaki.

Renginio pradžioje visus susirinkusius pasveikino ir gražios šventės linkėjo Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė.

Šventės dalyviai turėjo galimybę artimai susipažinti ir gyvai pabendrauti su žymiais kūrėjais, dalyvauti jų organizuojamose edukacijose ir kūrybinėse dirbtuvėse, įsigyti knygų su autorių autografais, paklausyti rašytojų V. Šidlausko. J. Žilinsko ir P. Juodišiaus atliekamų savos kūrybos dainų bei kartu su jais padainuoti. 

Renginį vedė ŠKAC Pociūnų kultūros namų renginių organizatorė Vilma Digimienė. Šventinę programėlę dovanojo V. Digimienės vadovaujama Pociūnų kultūros namų vaikų popgrupė „Spindulėlis“. Gražiausias renginio akimirkas įamžino rajono fotografas-menininkas Sigitas Mikutis. Renginio įgarsinimu pasirūpino Šeduvos gimnazijos kompiuterijos inžinierius Gytis Malatokas.

Renginiui pasibaigus svečius ir visus susirinkusiuosius puikus oras ir rudenėjanti gamta viliojo pasivaikščioti Burbiškio dvaro parko takais ir tilteliais, pasigrožėti vėsiais tvenkiniais ir dar gausiai žydinčiais, kruopščiai prižiūrimais gėlynais, apžiūrėti dvare eksponuojamas parodas ir sukauptas įspūdingas kolekcijas. 

Projektą iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.

 

Viešosios bibliotekos informacija ir

Sigito Mikučio nuotraukos