Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka drauge su kitomis apskrities bibliotekomis įgyvendina projektą „Daugiau nei plyta“. Radviliškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko šio projekto kūrybinių dirbtuvių ciklas, skirtas 5–8 ir 9–12 klasių moksleiviams. Kūrybinėse dirbtuvėse dalyvavo Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijos 6 klasės moksleiviai ir Radviliškio Lizdeikos gimnazijos II klasės gimnazistai. Edukacijų metu moksleiviai susipažino su pagrindinėmis architektūros ir urbanistikos sąvokomis, architektūros meno istorija ir žymiausiais kūriniais, menininko, mokslininko ir architekto darbo principais.

Kūrybinių dirbtuvių ciklo „Daugiau nei plyta“ metu moksleiviai dalyvavo 3 užsiėmimuose. Edukacijoje „Mano erdvė“ moksleiviai susipažino su asmeninės erdvės svarba kiekvieno asmens gyvenime ir dirbdami komandose kūrė savo svajonių kambarį. Antros edukacijos metu moksleiviai tapo vietos ekspertais ir tyrinėjo Radviliškio miestą bei jo erdves, atkreipė dėmesį į architektūros elementus ir vietos „charakterį“. Įgiję žinių ir kitaip pažvelgę į mūsų miestą, trečios edukacijos metu moksleiviai sukūrė savo svajonių miestą, naudodami įvairias netradicines priemones.

Moksleivių darbai atskleidė jų kūrybiškumą, skirtingą erdvės suvokimą ir skirtingus žmonių poreikius. Edukacijų metu įgytos žinios praplėtė moksleivių akiratį ir leido geriau suprasti mus supančią aplinką, pastebėti, kad architektūra – mokslas ir menas – yra, tikrai, daugiau nei plyta.

 

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos