Spalis – disleksijos pažinimo mėnuo. Prie pasaulinės iniciatyvos „Go Red for Dyslexia“ jungiasi visa Lietuva. Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka, kaip ir kasmet, kviečia spalio 5 d. minėti Disleksijos dieną, siekiant savo bendruomenei ir skaitytojams padėti suprasti, kas yra disleksija. Bibliotekoje rasite specialių informacinių lankstinukų, kuriuose bus pateikti faktai apie disleksiją, padėsiantys pažinti ir suprasti šį skaitymo sutrikimą. 

Ar Tu žinai, kas yra disleksija? Tai – specifinis gebėjimo skaityti sutrikimas. Žmonės, turintys disleksiją, linkę mąstyti ne žodžiais, o vaizdiniais, todėl lengviau priima vizualinę ir grafinę informaciją. Patiriantiems skaitymo sunkumų, rekomenduojame virtualią ir nemokamą garsinių leidinių biblioteką ELVIS. Spalio 2–30 d. Radviliškio viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriuje (1 a.) veiks literatūros paroda „Disleksija“, skirta Tarptautinei disleksijos savaitei.


Minint disleksijos pažinimo mėnesį, šių metų spalio 5 d. Nacionalinėje dailės galerijoje, Vilniuje, vyks Neskaitymo festivalis. Organizatoriai kvies kartu atrasti naujas skaitymo formas, kurios padės atskleisti turinį. Festivalį organizuoja Lietuvos audiosensorinė biblioteka (LAB).
Plačiau apie disleksiją ir kitus skaitymo sutrikimus: https://disleksija.labiblioteka.lt/
Plačiau apie festivalį: https://neskaitymofestivalis.lt/index.html
 
Viešosios bibliotekos informacija,
Lietuvos audiosensorinės bibliotekos nuotraukos