Minint Nacionalinę vyresnio amžiaus žmonių savaitę, nuo rugsėjo 30 d. iki spalio 4 d. visoje Lietuvoje vyksta daug įvairių renginių, skirtų senjorams. Prie Nacionalinės vyresnio amžiaus žmonių savaitės iniciatyvos prisijungė ir Radviliškio viešoji biblioteka, kurioje vyko net trys renginiai, skirti garbaus amžiaus skaitytojams bei lankytojams pagerbti. Įvairios parodos, susitikimai, edukacijos ir kiti renginiai buvo organizuojami ir kitose Radviliškio rajono bibliotekose.

Rugsėjo 3–30 d. Viešosios bibliotekos Mažojoje galerijoje (III a.) veikė radviliškietės Elvyros Vileikienės keramikos darbų paroda „Keramika – vienas mano gyvenimo atspalvių“, skirta Vyresnio amžiaus žmonių savaitei.

Spalio 2 d. Viešojoje bibliotekoje vyko mokymai gyventojams. Mokymų metu buvo aiškinama, kaip naudotis portalo „iBibliotekos“ paslaugomis. Dalyviai „iBibliotekos“ svetainėje galėjo patys bandyti užsisakyti ar rezervuotis leidinius iš kitų miestų bibliotekų, jeigu knygos nėra jų miesto bibliotekoje. Taip pat buvo mokoma, kaip galima užsisakyti skaitmeninį skaitytojo pažymėjimą, peržiūrėti savo užsakymus, juos pratęsti ilgesniam laikui. „iBibliotekos“ svetainės lankytojai gali rasti įvairiausių informacinių leidinių – nuo knygų, spausdintų, elektroninių ar garsinių iki natų. Elektroninėje erdvėje galima sudaryti savo norimų skaityti knygų sąrašą. Leidiniams aptarti yra skirta diskusijų erdvė. Svetainės lankytojams pateikiamos naujienos iš įvairių šalies bibliotekų, planuojamų išleisti knygų sąrašas.

Tos pačios dienos popietę Kraštotyros-leidybos skyriuje įvyko šiltas ir jaukus susitikimas su karikatūristu, grafiku, literatu, inžinieriumi Amalijumi Narbutu. Jis susirinkusiems pasakojo apie ryškiausias savo gyvenimo akimirkas, dalijosi prisiminimais apie Radviliškį, kai su tėvais čia gyveno, mokėsi, lankė Muzikos mokyklą. Kai kurie renginio dalyviai jį prisiminė, dalijosi bendrais atsiminimais.

A. Narbutas Radviliškio viešajai bibliotekai yra padovanojęs savo išleistų knygų. Renginio metu veikė jo autorinių knygų paroda, kūrėjas pasakojo apie karikatūros žanrą, šio meno poveikį aplinkai.

Renginyje dalyvavo Radviliškio turizmo informacijos centro direktorius Saulius Čepaitis, Knygos mylėtojų klubo „Beržė“ nariai, bibliotekos darbuotojai.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos