Spalio 10 d. Viešojoje bibliotekoje ir jos struktūriniuose padaliniuose buvo minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į psichikos sveikatos svarbą. Mūsų emocinė gerovė yra neatsiejama nuo bendros savijautos, todėl svarbu ne tik rūpintis savo fiziniu kūnu, bet ir puoselėti vidinę pusiausvyrą. Psichikos sveikata yra aktuali kiekvienam, nepriklausomai nuo amžiaus ar gyvenimo būdo. Savo darbuose, kaip ir kitose gyvenimo srityse, kartais susiduriame su stresu, nerimu ar kitais emociniais iššūkiais. Todėl turime žinoti, kaip elgtis, kaip sau padėti, išgyvenant nerimą ir norint atgauti vidinę ramybę.

Reaguodami į Jaunimo linijos organizatorių kvietimą dalyvauti akcijoje „Žalia šviesa gyvenimui“, ir akcentuoti žalią spalvą, reiškiančią – viltį, ypač jaunam žmogui, kvietėme prie akcijos jungtis kolegas, bibliotekos lankytojus, artimuosius.

 

Minėtiną datą Viešosios bibliotekos darbuotojos siūlė rengtis žaliai arba turėti žalią akcentą. Taip pat nuo spalio mėnesio pradžios savo renginių plakatus puošė žaliu bibliotekos logotipu. Bibliotekos skyriuose veikė žaliosios knygų bei žmogaus psichologine tema knygų parodos.

 

Struktūrinių padalinių darbuotojos rodė savo išmonę organizuodamos knygų parodas, susitikimus, valandėles, kvietė lankytojus dalintis mintimis apie psichologinę sveikatą.

 

Pavartyčių bibliotekos lankytojai  akcijos metu  buvo kviečiami pasimėgauti žaliosios arbatos puodeliu.

 

Sidabravo bibliotekoje vyko popietė su aktyviausiais bibliotekos skaitytojais. Popietės dalyvės, vilkėjo žalios spalvos rūbais.

 

Baisogalos bibliotekos darbuotojos akcentavo aprangoje žalią spalvą, surengė virtualų konkursą savo Facebook paskyroje bei parengė literatūrinę parodą bibliotekoje.

 

Šniūraičių, Skėmių  ir Aukštelkų bibliotekose veikė žalių knygų parodos.

 

Pakalniškių bibliotekoje lankytojų laukė paruošta knygų parodėlė ir garuojančios žaliosios arbatos puodelis.

 

Į Kairėnų biblioteką rinkosi bibliotekos aktyvas, kuris pažymėjo akciją  žalia apranga.

 

Daugėlaičių bibliotekoje vyravo žalia spalva – lankytojų aprangose, bibliotekos interjere.

 

Pociūnų bibliotekoje akcijos svarba buvo akcentuojama jauniesiems bibliotekos lankytojams.  Bibliotekininkė pažymėjo akciją žalia apranga bei žaliais akcentais bibliotekos patalpose.

 

Šiaulėnų bibliotekoje vyko karpinių dirbtuvėlės, o paskui vyko žaliosios vaišės. Bibliotekininkė ir bibliotekos lankytojai puošėsi žalios spalvos apranga.

Beinoravos bibliotekoje buvo parengta paroda akcijos temai atskleisti bei diskusija su lankytojais.

 

Pašušvio bibliotekoje skaitytojos-senjorės rinkosi į biblioteką akcentuodamos žalią spalvą savo aprangose.

 

Grinkiškio bibliotekoje veikė dokumentų paroda, o visi apsilankę bibliotekoje buvo kviečiami prie staliuko ir vaišinami žaliąja arbata ir obuolių pyragu.

 

Šaukoto ir Vainiūnų bibliotekose taip pat buvo minėta ši akcija. 

 

Akcentuoti žalią spalvą aprangoje, bibliotekų interjere bei knygų parodose, buvo svarbu norint atkreipti dėmesį į žmogaus psichologinę būklę. Visą tai buvo organizuojama norint išreikšti viltį ir norą gyventi pilnavertį gyvenimą bei įžiebti šią viltį jaunų žmonių  kasdienybėje.

Uždekime žalią šviesą jų gyvenimuose!

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos