Spalio 18 dieną Radviliškio viešojoje bibliotekoje vyko parodos „Minčių projekcijos“ atidarymo renginys, kurią pristatyti atvyko kraštietė menininkė, daugelio parodų, plenerų, kūrybinių projektų dalyvė Romualda Zareckienė (Savickaitė).

Parodos atidarymo metu, susirinkusiųjų dėmesiui, Romualda Zareckienė pasakojo apie savo ypatingą pojūtį tapybai. Tiesa, šalia tapybos – visuomet ėjo ir grafika. Kaip kas kartą gimę darbai, užplūdus emocijoms, nuotaikai, papildomi. Pristatydama savo darbus viešnia ne kartą minėjo, kad turinti didelį aplanką savų darbų, kuriuos kartas nuo karto norisi pakilnoti, esant reikalui, papildyti, pridedant naujas detales. Kiekvienam darbui autorė yra sugalvojusi pavadinimą, tačiau parodos žiūrovui ji siūlo prie jo neprisirišti. Tiesa, pavadinimai seniau buvo kiek kitokie, tačiau dabartinių kūrėja nenori keisti. Darbai nuolatos augo, keitėsi, pildėsi, taip įvyko ir su jų pavadinimais.

Parodos „Minčių projekcijos“ darbai sukurti 2022, 2023, 2024 metais. Tai labai seniai puoselėta grafikos ir piešimo technika, tik pradžioje buvo atvirukai, miniatiūros. Vėliau jie išaugo į didesnius formatus.

Šiuo metu menininkė gyvena Ukmergėje, ten dirba pedagoginį darbą. Moko piešimo, tekstilės, erdvinės raiškos. Kaip pati teigia, su jaunimu ji gerai sutaria, mokiniai bando ją kopijuoti (stilius, įvaizdžius).

Į parodos atidarymą Viešojoje bibliotekoje atvyko gausus būrys kraštietės bendraklasių, draugų bei artimųjų. Daugelis jų neatitraukė akių nuo eksponuojamų darbų, kur vaizduotę žadinantys kūriniai leido artimiau susipažinti su abstrakcija mene.

Tapybos darbų paroda bibliotekoje veiks iki lapkričio mėnesio pabaigos.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos