Nuo plataus masto karo Ukrainoje pradžios žmonės iš laikinai okupuotų teritorijų ir gyvenviečių, kuriose vyksta karo veiksmai, buvo evakuoti į taikesnes vietas. Perkeltieji neturi daiktų: į vienų namus pataikė sviedinys, kiti privalėjo skubiai evakuotis su būtiniausiais daiktais, todėl radviliškiečių dovanotos šiltos kojinės yra naudingos visiems – ir vaikams, ir suaugusiesiems. Lietuvoje megztos kojinės šildo ir kariškių kojas – jie šias kojines dėvi poilsio metu tarp kovinių operacijų, su jomis miega, nes patogu ir šilta.

Primename, kad šių metų pradžioje iš viso buvo numegztos 273 poros kojinių. Šią Radviliškio rajono gyventojų idėją labai palaiko ir sutiko pasirūpinti siuntos pristatymu į Ukrainą Seimo narys Paulius Saudargas ir jo patarėja Laura Gradeckienė. Kojinės buvo mezgamos Radviliškio viešosios bibliotekos Tyrulių filialo bibliotekininkės Saulės Remeikienės ir Asociacijos „Tyrulių bendruomenė“ pirmininkės Astutės Kurtkuvienės iniciatyva surengtos akcijos „Tu gali padėti Ukrainai“ metu. Po to vyko dar viena akcija, kurios metu buvo mezgamos specialios kojinės Ukrainos sužeistiesiems. Jos metu buvo numegztos 233 ilgos kojinės su sagomis ir 107 poros paprastų kojinių.

Dalijamės nuotraukomis, kuriose šiltomis kojinėmis jau džiaugiasi ir dėkoja už Lietuvos moterų suteiktą šilumą skirtingų šeimų vaikai, gyvenantys priekiniuose Charkovo srities kaimuose, Kupjansko rajone, Dvurečnajoje, Pečenegiuje, Izyum rajone ir kitur.

Nuoširdus ačiū tiems, kuriems rūpi Ukrainos gynėjai. Šlovė Ukrainai, Šlovė Lietuvai!

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos