Paskirta Jono Marcinkevičiaus literatūrinė premija

Kaip ir kasmet, šiais metais Radviliškio rajono savivaldybė ir jos Viešoji biblioteka skelbė konkursą Jono Marcinkevičiaus literatūrinei premijai laimėti. Konkursui buvo pateiktos dvi knygos – Aleksandro Šidlausko beletristiniai pasakojimai „Aš – Buračėlis“ ir „Prie Šušvės ir Žadikės. Pašušvio parapija“, kurios sudarytoja – Vida Povilaitytė-Kazlauskienė.

Konkursui pateiktas knygas vertino komisija: Klemas Indrėkus, buvęs Grinkiškio Jono Poderio gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas ekspertas, Eligija Zoltnerienė – Radviliškio rajono savivaldybės vyriausioji specialistė, Violeta Šukaitienė, Viešosios bibliotekos direktorė, Laimutė Verbickienė, Lizdeikos gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė, ir Dalia Šalengienė – Radviliškio rajono literatų klubo „Jonvabalis“ narė. Po ilgų svarstymų komisija pritarė Viešosios bibliotekos direktorės Violetos Šukaitienės siūlymui Jono Marcinkevičiaus premiją skirti knygos „Prie Šušvės ir Žadikės. Pašušvio parapija“ sudarytojai Vidai Povilaitytei-Kazlauskienei (po mirties), o premiją įteikti Vilniaus sambūrio „Pašušvėnai“ prezidentui Edvardui Beinortui, kaip šios knygos iniciatoriui, iliustratoriui, spausdinimo darbų organizatoriui ir rėmėjui, tuo pačiu įvertinant ir viso „Pašušvėnų“ sambūrio iniciatyvą, sutarimą ir geranoriškumą padovanoti kraštui šį rašto paminklą – Pašušvio krašto  istoriją ir dabartį atspindinčią knygą.

Gaila, šiais metais dėl karantino reikalavimų nebuvo galima surengti premijos įteikimo šventės. Konkurso organizatoriai tikisi konkursą rengti toliau ir sulaukti brandžių prozos knygų Radviliškio krašto tematika.

Viešosios bibliotekos informacija