Vaikų vasaros stovyklos „AtostoGauk bibliotekoje“ dalyviai antrąją dieną praleido kartu su Astridos Lindgren vaikų numylėta garsiąja Pepe jos vilaitėje Jonavos rajone, Užupės kaime.

Čia vaikai rado visko, kas galėjo patikti smaguringam jų laiko praleidimui! Mažieji stovyklautojai aplankė Pepės namą su lova ir džiūstančiom kojinėm, pamatė keistų rūbų spintą, stebuklingą kėdę ir linksmą čiuožyklą, apžiūrėjo didelį žaidimų kiemą, kuriame įvairios laipynės, supynės, lauko virtuvėlė, sėkminga žvejyba, senovinis Pepės automobilis. Apžiūrėjo ir Gyvūnų kampą su raguotais meškais, liūtu, povu ir papūgais... Keistai skamba, bet viskas įmanoma Pepės pasaulyje.

Vaikai aplankė ir Pepės krautuvėlę, kurioje ne tik Pepės knygos, bet ir daug kitų keistų daikčiukų. Šioje viloje vykdomos įvairios edukacinės programos, kurias gali išmėginti visi norintys.

Aplankę šią nuostabią ir stebuklingą vietą, vaikai susipažino su Pepės gyvenimo būdo ypatumais, pašėrė gyvūnėlius, atrado gamtos lobių ir pasidžiaugė gaiviu šilo oru! Visa tai –nerūpestingos vaikystės akimirkos.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos