Ketvirtoji Radviliškio viešosios bibliotekos jaunųjų stovyklautojų diena buvo kupina kūrybos ir atradimų. Knygos bičiuliai vyko į Šiaulius, kur lankėsi Jaunųjų gamtininkų centre. Čia jie dalyvavo net dviejose edukacijose: „Šviečianti pasaka“ ir „Pajusk emociją su gyvūnu“. Katinų muziejuje susipažino su gyvais eksponatais katinais – direktoriumi Perlu, Morka, Vanile ir Mildute, apžiūrėjo gausią muziejaus eksponatų kolekciją, sužinojo jos atsiradimo istoriją. Stovyklautoja Smiltė pasekė brolių Grimų pasaką „Kaip katė su pele draugavo“, vaikai dalijosi įspūdžiais apie savo augintinius katinus bei kates, piešė ir kūrė istorijas ant šviečiančių molbertų.

Gerų emocijų dozė vaikų laukė susipažįstant su kitais gyvūnais – graužikais. Savo rankose jie galėjo palaikyti Džiungarijos žiurkėną, Mongolijos smiltpelę, beplaukę žiurkę, jūrų kiaulytę, dekoratyvinį triušį. O ir daug sužinota apie jų laikymo sąlygas ir maitinimą, charakterio savybes, kam graužikams reikalingi ūsai, kuo skiriasi jų ausys bei uodegos, kailiuko švelnumas. Svarbiausia, vaikai po to įvardino emocijas, ką jie jautė, išgyveno, kai gyvūnas buvo jų rankose. Apžiūrėta ir kitų gyvūnų ekspozicija.

Sugrįžę į Radviliškio viešąją biblioteką, stovyklautojai dalijosi įspūdžiais, vaišinosi ledais, jiems buvo įteiktos padėkos. Vaikų vasaros stovykla „AtostoGauk bibliotekoje“ baigėsi.

Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Nijolė Pakštienė visiems vaikams palinkėjo saugios vasaros bei nepamiršti draugauti su knyga.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos