Birželio 19–22 dienomis buvo vykdoma Radviliškio viešosios bibliotekos vaikų socializacijos ir poilsio stovykla „AtostoGauk bibliotekoje“. Stovyklos dalyviai – 17 jaunųjų bibliotekos skaitytojų. Stovykla vyko keturias dienas, kiekviena jų turėjo savo tikslus.

Pirmąją dieną vyko pilietinio sąmoningumo pamokos. Stovyklautojai susitiko su Šiaulių regiono karo prievolės skyriaus specialistais. Edukacijos „Estafetė“ metu vaikams teko pajausti šautuvo svorį, įveikti įvairias kliūtis, išbandyti rankos taiklumą.

Antrąją stovyklavimo dieną bibliotekos bičiuliai vyko į garsiosios rašytojos Astridos Lindgren herojės Pepės vilaitę Jonavos rajone, Užupės kaime. Pepės edukacija, kurioje dalyvavo ir patys stovyklautojai, priminė skaitytos knygos Pepė Ilgakojinė nuotykius, neįprastą gyvenimo būdą ir jos teigiamą požiūrį į gyvenimą. Čia vaikai rado Pepės namą su lova, džiūstančiom kojinėm, keistų rūbų spintą, stebuklingą kėdę ir linksmą čiuožyklą, didelį žaidimų kiemą, kuriame įvairios laipynės, supynės, lauko virtuvėlė, senovinis Pepės automobilis ir kt. linksmybės.

Trečiąją dieną vaikai lankėsi Kleboniškių kaimo buities etnografiniame muziejuje, kuriame vyko edukacija „Kaip buvo pramogaujama“. Stovyklautojai buvo supažindinti su senolių mėgtais žaidimais ir pramogomis. Muziejaus pievelėje stovyklautojai išbandė ne tik vikrumą, miklumą, taiklumą, bet ir sužinojo daug istorijų, kaip pramogaudavo vaikai ir jaunimas.

Ketvirtoji Radviliškio viešosios bibliotekos jaunųjų stovyklautojų diena buvo kupina kūrybos

ir atradimų. Knygos bičiuliai aplankė Šiaulių Jaunųjų gamtininkų centrą. Čia jie dalyvavo net dviejose edukacijose: „Šviečianti pasaka“ ir „Pajusk emociją su gyvūnu“. Katinų muziejuje susipažino su gyvais eksponatais katinais, apžiūrėjo gausią muziejaus eksponatų kolekciją, sužinojo jos atsiradimo istoriją. Vaikai dalijosi įspūdžiais apie savo augintinius katinus bei kates, piešė ir kūrė istorijas ant šviečiančių molbertų.

Stovykla baigėsi, tačiau atmintyje liks nerūpestingos vasaros akimirkos, išgirstos pilietiškumo pamokos, bendravimo, keliavimo, pažinimo ir kūrybos įgūdžiai, kurie pravers vaikams dirbant komandoje.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos