Radviliškio viešosios bibliotekos Žaislotekoje veikia radviliškietės Žydros Jomantienės skiautinių paroda „Yra tūkstančiai būdų apkabinti žemę...“.

Skiautinys – tai tekstilės dirbinių technika, kai nedideli skirtingų raštų ir spalvų audinių gabaliukai susiuvami taip, kad sudarytų ornamentinę kompoziciją. Tai ne tik antrinio atliekų panaudojimo būdas, kai panaudojamos nebereikalingos medžiagos: audinių atraižos, kartono dėžutės, nebenaudojami rūbai ir kita. Tai ir savaip įdomūs meno kūriniai, į kuriuos sudėta daug laiko, išmonės ir meilės. Skiautiniai įrodo, kaip galima prasmingai išnaudoti ir prailginti vienų ar kitų daiktų panaudojimą.

Parodoje eksponuojami įvairūs dirbiniai: užtiesalai kūdikiams, interjero kilimai, dėžutės, kosmetinės, žaislai pasakų teatrui, su kuriais gali žaisti vaikai. Anot parodos autorės, skiautiniai – labai patogi technika, norint išmokyti vaikus siūti, naudotis adata. „Kai širdyje liūdna ir tamsu, siūkite skiautinius. Jų spalvos sušildys jūsų širdis ir pradžiugins“, – teigia parodos autorė Žydra Jomantienė.

Parodą kviečiame lankyti 2023 m. rugpjūčio mėnesį 10.00–17.00 val.

 

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos