„Norisi tiek daug pasakyti, o žodžių tinkamų nerandi, bet širdis pajutusi suvirpėjo...“. Tokiomis nuotaikomis ir pojūčiais išsiskirstyta po jaukaus susitikimo rugpjūčio 17 d., vykusiame Radviliškio Eibariškių parko apžvalgos bokšte. Kuriantis ir neabejingas kūrybai Radviliškio krašto jaunimas atvyko pasidalinti savo mintimis į renginį „Žodžiai iš aukštai“.

Džiaugiamės susitikę su entuziastais, kuriuos vienija meilė kūrybai ir lietuviškam žodžiui. Džiugina ir jaukūs kameriniai renginiai, kuriuose žmonės gali labiau atsipalaiduoti. Skaitymams erdvė – pasirinktina neatsitiktinai. Šiuo susitikimu buvo siekiama, kad garsiniai skaitymai vyktų ne tik už uždarų bibliotekos durų, bet kad lietuviški žodžiai skambėtų kuo platesnėje erdvėje.

Renginio metu skambėjo prozos, sonetų ir poezijos kūriniai. Daugiametė viešosios bibliotekos savanorė ir renginių dalyvė Ieva Vaičiulytė pateikė savos kūrybos prozos kūrinį, mokinės Kamilė Barkauskaitė ir Violeta Asačiovaitė pasirinko V. Šekspyro sonetus bei  lietuvių rašytojų poeziją.

Viešosios bibliotekos direktorė neliko abejinga susitikimui ir pasidžiaugė kūrybingu jaunimu bei skambėjusiomis eilėmis. Pasidalijo ateities planais, palaikant ryšius, suorganizuoti ne vieną panašų renginį, įtraukiant dar didesnį būrį kuriančių jaunuolių.     

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos