Šiaulietis Rimantas Dauginas jau antrą kartą džiugina radviliškiečius savo tapybos darbais. Tik šįkart su pastiprinimu – parodoje eksponuojami ir jo mamos Irenos Dauginienės tapybos darbai. „Smagu, kad tapyba užsikrečia ir patys artimiausi, nesvarbu, kad ir kokio jie amžiaus bebūtų...“,  –pokštauja autorius. Todėl šių dviejų žmonių kūrybinių darbų paroda įgavo labai paprastą pavadinimą „Tapyti niekada nevėlu“.

„Esu tik dailininkas mėgėjas. Iki tol buvau karininkas, dvidešimt metų atidaviau Lietuvos kariuomenei, dabar esu atsargos karys. Su menu nieko bendra niekada neturėjau. Piešti pradėjau visai atsitiktinai – tapybą atradau Trečiojo amžiaus universitete (TAU)“, – sako R. Dauginas, šiuo metu esantis Naujojo Šiaulių TAU dekanu. 


R. Dauginas – aktyvus visuomenės veikėjas. Jis yra Šiaulių miesto garbės piliečio vardo suteikimo komisijos narys, nuolat dalyvaujantis įvairiuose renginiuose, aktyviai leidžiantis laisvalaikį: mėgsta grybauti, žvejoti, vaikštinėti gamtoje. Gamtos įkvėptas kuria nuostabius peizažus, o juos pamačius, sunku suprasti, jog autorius save vadina ne profesionalu, o tapytoju mėgėju. 


I. Dauginienė visą savo gyvenimą paskyrė darbui su vaikais – buvo matematikos ir braižybos mokytoja vienoje iš tuomet veikusių mokyklų Šiauliuose. Šiuo metu yra pensinio amžiaus, mėgsta galvosūkius, ypatingai spręsti kryžiažodžius, patinka keliauti, šeimininkauti, būti gamtoje. Tapyti pradėjo prieš metus. 


R. Dauginas ir I. Dauginienė visą rugsėjo mėnesį kviečia pasigrožėti jų parengta paroda Radviliškio viešojoje bibliotekoje ir siunčia visiems žinutę, jog pradėti tapyti niekada nėra per vėlu.

Viešosios bibliotekos informacija ir
R. Daugino nuotraukos