Nuo rugsėjo 4 d. Radviliškio viešosios bibliotekos Mažojoje galerijoje veikia tautodailininko Valdemaro Gineikos prieverpsčių paroda „Širdies šiluma“. Menininkas gimė ir augo Šeduvoje, po to persikėlė gyventi į Radviliškį, buvo tuometinės Radviliškio 3-iosios vidurinės, šiuo metu Radviliškio Vaižganto progimnazijos, 5-osios laidos abiturientas. Kadangi mokykla šiemet švenčia 50-metį, kraštietis prieverpsčių parodą dedikuoja šiai ypatingai progai. V. Gineika tikisi, jog parodą aplankys buvę klasės draugai bei mokytojai.

Parodoje eksponuojamos prieverpsčių kompozicijos, kuriose atvaizduoti gyvybės medžiai su paukščiukų ir augalų motyvais. Menininko darbuose kuriami mūsų kasdienio gyvenimo atspindžiai, autoriaus prisiminimai – vaikystėje su broliais V. Gineika mėgo pasidirbti iš medžio dūdeles ar kitus dirbinėlius. Tėtis buvo miškininkas, todėl anksti pradėjo pažinti medžius. Savo kurtomis prieverpstėmis tautodailininkas nori parodyti, kokio atspalvio būna medžio šerdis. Kaip sako autorius, medžiai sušildo prie jo prisilietusio žmogaus širdį, suteikdami teigiamą energiją ir emociją, kad ir jau yra netekę lapų, žievės. Skirtingos medžių kamieno struktūros pakeri žmogų ir skatina kurti grožį bei puošti aplinką.

Parodą „Širdies šiluma“ Radviliškio viešosios bibliotekos Mažojoje galerijoje kviečiame lankyti iki rugsėjo 29 d. darbo dienomis 10.00–17.00 val.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos