Rugsėjo 12 d. Radviliškio viešosios bibliotekos virtuvėlėje vyko meduolių kepimo edukacija, kurioje dalyvavo Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijos 3E klasės moksleiviai, bibliotekos darbuotojai bei svečiai. Ši edukacija – tai vienas iš Europos paveldo dienoms skirtų renginių. Visoje Lietuvoje rugsėjo 8–19 dienomis minimos Europos paveldo dienos ir ta proga vyksta įvairūs renginiai, susitikimai, organizuojamos parodos. Šiais metais gyventojai yra kviečiami ne tik susipažinti su paveldo kūrėjais, bet ir iš arčiau pamatyti visą meistriškumo laboratoriją.

Edukaciją Viešojoje bibliotekoje vedė „Skėmių traktieriaus“ šeimininkės. Jos bibliotekos svečius supažindino su meduolių kepimo tradicija, pasakojo apie jų gamybą bei pakvietė rankomis nusilipdyti po meduolį, o po to jį iškepti ir dekoruoti pačių pasigamintu cukriniu glaistu.

Edukacijos metu „Skėmių traktieriaus“ šeimininkės ne tik pasakojo apie meduolių kepimo tradicijas, receptūrą, bet ir atvežė parodyti paauksuotą 19 amžiaus šaukštelį su tuščiaviduriu koteliu, kuriuo caras valgė medų, gerdamas arbatą.

Edukacijos tikslas – ugdyti pažinimo, menines ir kulinarines kompetencijas per tradicinius gaminius, atskleisti mūsų šalies etinės kultūros išskirtinumą, archajiškumą ir neišsenkantį kūrybiškumą.

Šią savaitę vyks dar du Europos paveldo dienoms skirti renginiai: 14 d. 10.00 val. Meistriškumo laboratorija pas tautodailininką Eugenijų Arbušauską (Šiaulėnų krašto muziejuje) ir 15 d. Viešosios bibliotekos kiemelyje susitikimas su tautodailininkais „Kaip kūrė mūsų senoliai“.

Maloniai kviečiame aktyviai dalyvauti Viešosios bibliotekos renginiuose.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos