Europos paveldo dienoms skirtų renginių savaitę Radviliškio viešojoje bibliotekoje vainikavo rugsėjo 15 d. bibliotekos kiemelyje vykęs susitikimas su tautodailininkais „Kaip kūrė mūsų senoliai“. Šiųmetė Europos paveldo dienų tema – „Gyvasis paveldas: meistriškumo laboratorija” – kvietė pažinti paveldo kūrėjus ir visą meistriškumo laboratoriją, veikiančią kultūros paveldo objektų kūrimo ir išsaugojimo procese. Juk visus kultūros paveldo objektus kūrė ir tebekuria žmonės, jų kauptos žinios, tobulinti įgūdžiai, patirtis. Prie kiekvieno iš jų kūrimo yra prisilietusi kūrėjo vaizduotė ir įgudusios meistro rankos. Todėl bibliotekininkams ir kilo mintis suburti tautodailininkus bei pristatyti jų išpuoselėtus kūrybos darbus. Renginyje dalyvavo tautodailininkai: Aurelija Norvaišienė, Regina Martyšienė, Jadvyga Kurmanskienė, Edita Prikockienė, Jolanta Kvedarienė, Laimutė Indilienė, Edmundas Gaubas.

Šventės dalyvius pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės tarybos narys, Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Vytautas Simelis. Į renginį buvo pakviestas Radviliškio turizmo informacijos centro direktorius Saulius Čepaitis, kuris, minint Europos paveldo dienas, pristatė Radviliškio mieste esantį paveldą ir parengtus du naujus maršrutus.

Tądien susitikimo dalyviai susipažino su skirtingų amatų atstovais, galėjo pasimokyti iš jų ar įsigyti tautodailės darbų. Kiekvienas liaudies meistras trumpai pristatė savo amatą, pasidžiaugė bendraminčių darbais.

Renginio metu buvo pristatyta Viešosios bibliotekos veikla bei įgyvendinti projektai. Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė pasidžiaugė prasmingais nuveiktais darbais ir dėkojo tautodailininkams už bendradarbiavimą – įteikė jiems padėkas.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos