Rugsėjo 21 d. popietę Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salė virto fotostudija – įvyko pirmasis Viešosios bibliotekos naujo projekto „Fotomokykla“, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė, susitikimas. Edukacinius užsiėmimus „Fotografo asistentas“ ir „Mėlyni saulės atvirukai“ Viešojoje bibliotekoje vedė Šiaulių „Aušros“ muziejaus Fotografijos skyriaus darbuotojai.

Šiose edukacijose dalyvavo Radviliškio Lizdeikos gimnazijos ir Vinco Kudirkos progimnazijos moksleiviai bei juos atlydėjusios mokytojos – Daiva Šipulskienė ir Jolanta Kvedarienė.

Edukacinių užsiėmimų metu moksleiviams buvo pasakojama apie fotografijos meno istoriją, suteikiamos teorinės žinios, fotografijos priemonių valdymo pradmenys bei vyko paruošimas savarankiškai kūrybai. Renginio dalyviai susipažino su klasikinio apšvietimo schema, profesionalia studijine įranga, patys mokėsi fotografuoti. Antroji edukacija supažindino moksleivius su seniausiuoju fotografijos metodu – cianotipija. Iš parengtų priemonių moksleiviai pasigamino šviesai jautrų popierių ir ant jo sukomponavę vaizdą stebėjo, kaip dienos šviesoje jis virsta mėlynos spalvos fotografiniu atspaudu. Šį metodą išbandė visi projekto dalyviai. Taip pat edukacijų metu pristatytas senovinis „camera obscura“ – tai optinis įrenginys, naudotas dailininkų ir turėjęs didelę įtaką fotografijos atsiradimui.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos