Rugsėjo 21 dieną Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos 5b klasės moksleiviai su klasės auklėtoja, lietuvių kalbos mokytoja, Aušra Mackevičiene ir mokyklos bibliotekos darbuotoja Onute Jankūniene apsilankė Radviliškio viešojoje bibliotekoje. Vaikų literatūros skyriaus vedėja Nijolė Pakštienė ir Žaislotekos darbuotoja Audronė Sinušaitė mokiniams parodė lėlių spektaklį apie skaitymo naudą. Žiūrėdami, kaip zuikis aiškina ežiui apie skaitymo naudą, vaikai prisipažino, kad dažnai vietoj knygos pasirenka kompiuterį.

Per lietuvių kalbos pamokas penktokai neseniai sužinojo apie pirmąsias lietuviškas knygas, o bibliotekos darbuotoja Jūratė Žemaitienė tas jų žinias dar labiau pagilino. Mokiniai išgirdo visą popieriaus, spausdinimo aparato atsiradimo istoriją. Prisilietė prie „senųjų“ knygų (kurias iš įvairiausių medžiagų išradingai pagamino Lizdeikos gimnazistai). Išklausę pasakojimo vaikai pasitikrino savo žinias žaisdami kompiuterinius žaidimus.

Pažintinę kelionę po biblioteką užbaigė moksleivių apsilankymas Skaitytojų aptarnavimo skyriuje, kur bibliotekininkė Loreta Skačkauskaitė supažindino juos su knygų fondu, čia veikiančiomis literatūros parodomis, skaitykla, knygų savitarnos išsidavimo aparatu.

 

Viešosios bibliotekos informacija ir A. Mackevičienės nuotraukos