Rugsėjo 22 dieną Lietuvos audiosensorinėje bibliotekoje (Vilniuje) vyko renginys „Įtraukties istorijos. Konferencija+“, kuriame dalyvavo ir Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė bei Vaikų literatūros skyriaus vyresnioji bibliotekininkė Audronė Sinušaitė. Jos išklausė skirtingų specialistų pranešimus apie bibliotekininkų darbo specifiką su skirtingų tautų, senyvo amžiaus ir demencija sergančiais žmonėmis, sužinojo, kaip tinkamai elgtis pasitinkant žmogų su psichikos negalia.

Pasveikinti ir atidaryti konferenciją atvyko Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos viceministras Rimantas Mikaitis.

Renginio metu vyko interaktyvi istorijų pasakojimo sesija, buvo vedamos edukacijos, kurias moderavo mūsų kraštietė Milda Varnauskaitė. Interaktyvių istorijų pasakojimo sesijoje įtraukties istorija dalinosi bibliotekininkė A. Sinušaitė. Ji pasakojo istoriją iš užsiėmimų su individualiųjų poreikių vaikais Radviliškio viešojoje bibliotekoje.

2021 m. visos Lietuvos bibliotekos prisiėmė įsipareigojimą: būti draugiškos ir prieinamos visiems, o svarbiausia – skirtingos negalios ištiktiems, socialinę atskirtį patiriantiems žmonėms. Radviliškio viešoji biblioteka taip pat siekia būti atvira visiems skaitytojams bei lankytojams.

 

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos