Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka sėkmingai įgyvendino dar vieną projektą „Geriau rytoj negu šiandien“. Bendradarbiaujant su Radviliškio suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo skyriaus darbuotojais, kuruojančiais Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) veiklas, buvo įgyvendintas kūrybinis projektas, skirtas vyresnio amžiaus žmonėms. Vienas iš pagrindinių projekto tikslų – aktyvinti vyresnio amžiaus žmones, motyvuojant juos aktyviau dalyvauti kultūros renginiuose, atrasti save kūryboje. Šio projekto rezultatas – spektaklis „Geriau rytoj negu šiandien“. Jame vaidino Radviliškio TAU studentai, o su jais bendravo ir spektaklį režisavo žinoma aktorė ir režisierė Inga Norkutė.

Savo veiklas, susitikimus, repeticijas kūrėjų komanda Radviliškio viešojoje bibliotekoje pradėjo organizuoti dar vasaros viduryje. Spalio 1 d., Radviliškio TAU minint 15 metų savo gyvavimo sukaktį, naujuosius mokslo metus ir Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną, miestiečiams buvo padovanotas išskirtinis spektaklis „Geriau rytoj negu šiandien“. Gėlės, aplodismentai, šypsenos ir pilna salė žiūrovų patvirtino, kad kelis mėnesius trukusios kūrybinės veiklos rezultatas buvo prasmingas ir net pranoko lūkesčius.

Po spektaklio Inga Norkutė džiaugėsi rezultatu ir su jauduliu pristatė spektaklio scenarijaus idėją, kuri kilo bendraujant su savo tėčiu. Jam režisierė skyrė šią premjerą. „Svarbiausia – neleiskite laiko vienatvėje, turėkite šalia žmogų, su kuriuo jums būtų gera būti“, – sakė ji.

„Tikimės, kad šis spektaklis dar bus parodytas mūsų rajono, o galbūt ir kitų rajonų senjorams. Norime įkvėpti savo mylimiems senjorams norą gyventi, svajoti, parodyti, kokie jie gražūs, gabūs, reikalingi ir mylimi“, – sako Viešosios bibliotekos kultūros projektų vadovė ir šio projekto idėjos autorė Jolanta Kvedarienė.

Projektą „Geriau rytoj negu šiandien“ iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė. Įgyvendino Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Viešosios bibliotekos informacija ir Donatos Tverskienės nuotraukos