Praėjusių metų sausio mėnesį milžiniško populiarumo susilaukusios lėlės sugrįžo į Radviliškio viešąją biblioteką. Šiaulietės lėlininkės Editos Varnelienės ir jos vadovaujamos studijos „Meno bitės“ moterys sukūrė neregėto grožio peles ir parodą pavadino „Pelių balius“.

Į tikrą pelių vakarėlį kviečia užsukti labai mielos, valiūkiškos ir linksmos pelės, kurios sužavėtų ne vieną šių padarėlių bijantį žmogų. Parodoje eksponuojama 11 pelių, kurių dauguma – Editos Varnelienės, o kitos – Aistės Oseledko, Dianos Stelmakovaitės, Rasos Ivanauskienės, Linos Kaminskienės ir Ingridos Radionovos. Pelės tapo labai populiarios, kai E. Varnelienė Panevėžio Elenos Mezginaitės viešojoje bibliotekoje surengė autorinę parodą „Be stabdžių“. Norintys galėjo jas įsigyti, kai kuriomis jau džiaugiamasi naujuose namuose.

Tokio tipo lėlėms pagaminti naudojamos įvairios medžiagos, jų gamyba reikalauja daug laiko ir kantrybės. Anot parodos organizatorės E. Varnelienės, vieną pelę pagaminti užtrunka net 2 savaites ir daugiau. Studijos įkūrėja lėlininkė E. Varnelienė pradėjo kurti prieš 14 metų. Pirmoji lėlininkės paroda buvo pristatyta 2011 metų rugsėjo mėnesį, per Šiaulių dienas. Šiuo metu yra organizuojamos jungtinės parodos kartu su studijos moterimis. Dėka gražios bendrystės labai dažnai lėles galima pamatyti Šiaulių Lieporių bibliotekoje. 

Radviliškio viešoji biblioteka žaismingas peles kviečia lankyti visą spalio mėnesį.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos