Spalio 6 d. Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje vyko mokymai „Knyga – raktas į gyvenimą, kuriuos vedė lektorius psichologas, psichoterapeutas Andrius Kaluginas. Mokymuose dalyvavo Viešosios bibliotekos ir jos filialų darbuotojai, švietimo įstaigų bibliotekininkai. Šis susitikimas organizuotas pagal 2023 metų Radviliškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiąją programą.

Mokymų dalyviams A. Kaluginas pasakojo, kaip reikia įtaigiai pristatyti knygą ir skaitymo naudą. Remdamasis moksliniais tyrimais, pateikė įvairių pavyzdžių, vardijo įgūdžius, kuriuos ugdo skaitymas. Taip pat psichologas aiškino, kad daug didesnė nauda yra skaityti knygas, nei klausyti garsinių, nors kai kuriais atvejai, kai skaitantysis turi sveikatos sutrikimų, garsinės knygos yra nepamainomos. Anot A. Kalugino, tai labiau urbanistiniam žmogui, kuris visada skuba ir turi mažai laiko, pritaikytas skaitymo būdas.

Po mokymų vyko diskusija, bibliotekininkės psichologui uždavinėjo rūpimus klausimus, susijusius su skaitytojais, skaitymo skatinimu.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos