Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir jos filialai kartu su bibliotekos skaitytojais bei lankytojais spalio 10-ąją dieną jungėsi prie „Jaunimo linijos“ organizuojamos Pasaulinės psichikos sveikatos dienai skirtos akcijos „Žalia šviesa gyvenimui‘. Prie šios socialinės akcijos buvo skatinama prisidėti kūrybiškai – atkreipiant dėmesį į jaunų žmonių psichinę bei emocinę sveikatą.

Bibliotekų darbuotojai išmoningai, skoningai ir kūrybingai suskubo dalyvauti šioje akcijoje, pasitelkdami į pagalbą įvairius žalius akcentus ir taip išreiškė dėmesį šiai svarbiai dienai. Tądien bibliotekininkai noriai rinkosi žalios spalvos aprangą, aksesuarus, kitus akcentus. Buvo trinami specialūs „Auksinių minčių“ bilietėliai, kuriuose slėpėsi mintys apie žmogaus psichologiją. Šiai progai bibliotekoje ir kai kuriuose filialuose buvo parengtos žaliais viršeliais pasipuošusių knygų parodos, žaliosios augalų kompozicijos, paįvairinant jas žalios spalvos interjero detalėmis ar pliušiniais žaislais. Kai kurios bibliotekos specialiai šiai progai paruošė žalių vaišių savo lankytojams – žalių daržovių, vaisių, saldainių, sveikų koktelių, arbatos ir žėlė. Visais šiais žaliai akcijos akcentais buvo dalijamasi bibliotekų socialiniuose tinkluose.

Prie akcijos jungėsi: Viešoji biblioteka, Tyrulių, Sidabravo, Vėriškių, Šaukoto, Alksniupių, Baisogalos, Beinoravos, Daugėlaičių, Kutiškių, Pakalniškių, Pašušvio, Raudondvario, Šeduvos, Šiaulėnų, Šniūraičių, Vainiūnų, Žeimių, Pavartyčių, Pociūnų filialai ir kt. bibliotekos.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos