Spalio 12 d. Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje vyko bibliotekos vykdomo projekto „Fotomokykla“, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė, teorinis ir praktinis fotoseminaras „Urbanistiniai peizažai. Mobilioji fotografija“. Paskaitą apie fotografijos meną ir specifinius fotografavimo būdus mobiliąja technika vedė kraštietė, jaunos kartos fotomenininkė, K. Sereikaitė. Mokymuose dalyvavo Radviliškio Lizdeikos gimnazijos ir Vinco Kudirkos progimnazijos moksleiviai bei mokytoja Daiva Šipulskienė.

K. Sereikaitė seminaro dalyvius ruošė savarankiškai, kokybiškai ir kūrybiškai fotografuoti savo išmaniaisiais telefonais bei fotografijos pagalba pamatyti, atrasti kitokį savo gimtąjį miestą – Radviliškį. Fotomenininkė moksleivius kvietė ieškoti savito rakurso, faktūrų ir linijų žaismo, neįprasto apšvietimo, seno ir naujo sandūrų, netikėto žmogaus ir miesto susitikimo, nes, pasak menininkės, žmogus, užfiksuotas fotografijoje, suteikia gyvybės, jausmo ir taip „nuspalvina“ urbanistinį paveikslą.

Praktinės fotoseminaro užduotys buvo orientuotos į pramoninių teritorijų fotografavimą. Moksleiviai tądien savo išmaniaisiais telefonais įgytas teorines žinias taikė fotografuodami „Radviliškio mašinų gamyklą“ ir Geležinkelio stotį, pėsčiųjų tiltą virš geležinkelio, nuo kurio atsiveria įspūdingas miesto kraštovaizdis, kitus miesto objektus.

Viešosios bibliotekos informacija ir bibliotekos bei K. Sereikaitės nuotraukos