Spalio 26–27 d. Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos ir jos filialų darbuotojai dalyvavo mokymuose „Darnus darbas su jaunimu“. Dvi dienas trukusius mokymus sodyboje „Robinzonai vedė VšĮ „Pasaulio piliečių akademijos“ vadovė Indrė Augutienė ir sodybos šeimininkas Jonas Varkulevičius. Veiklos organizuotos įgyvendinant projektą iš Radviliškio rajono savivaldybės neformaliojo suaugusiųjų švietimo programų finansavimo lėšų.

Mokymų tikslas – rasti sprendimų, kaip darnaus vystymosi temas patraukliai atskleisti jaunimui ir paskatinti juos aktyviai dalyvauti pasaulio darnaus vystymosi procesuose. Mokymų dalyviai nagrinėjo, kaip kiekvieno iš mūsų asmeniniai vartojimo įpročiai, elgsena ir požiūris susieja mus su pasauline taika ir teisingumu susijusiomis problemomis. Taip pat buvo ieškoma sąsajų su kitais globaliais iššūkiais, tokiais kaip skurdas, nelygybė, klimato kaita ir kt. Bibliotekos darbuotojai sprendė, kaip aktyviai veikdami jie gali prisidėti prie šių problemų sprendimo.

Lektorė I. Augutienė bibliotekininkams paruošė įvairių užduočių, kurios ateityje galėtų būti naudojamos ir darbui su jaunimu. Bibliotekos darbuotojai žaidė „Kahoot“ bei kitus žaidimus, dalyvavo marškinėlių atnaujinimo dirbtuvėse. Šios kūrybinės dirbtuvės buvo įdomios ir įtraukiančios – dauguma paruoštų užduočių ne tik suteikė papildomos informacijos apie tvarumo svarbą mūsų gyvenime, bet ir ugdė komandinio darbo įgūdžius, skatino bendradarbiauti, diskutuoti ir net pasiginčyti, siekiant surasti teisingą atsakymą.

Į abi mokymų dienas aktyviai įsijungė ir mokymų dalyviams žinių apie trečią Darnaus vystymosi tikslą (3 DVT – gera sveikata ir gerovė) suteikė J. Varkulevičius.

Primename, kad Radviliškio viešoji biblioteka yra parengusi tvarios bibliotekos veiklų planą ir jau ne pirmus metus įgyvendina įvairias veiklas, kuriose skatina aktyviai dalyvauti ir savo skaitytojus bei lankytojus. Taip pat ir bendradarbiavimas su VšĮ „Pasaulio piliečių akademija“ trunka ne vienerius metus – Radviliškio viešoji biblioteka dalyvavo Pasaulio piliečių akademijos tarptautinio projekto „Global education goes local“ (GEGL) mokymuose, po kurių bibliotekoje buvo organizuotos įvairios globaliojo švietimo veiklos, supažindinančias su Darnaus vystymosi tikslais, įgyvendintos edukacinės ir pilietinės iniciatyvos, kurios prisidėjo prie tvaresnio, darnesnio pasaulio kūrimo.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos