Lapkričio 6 dieną, pirmadienį, Radviliškio viešosios bibliotekos Mažojoje galerijoje vyko Radviliškio Lizdeikos gimnazijos ir Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijos moksleivių kūrybinių darbų parodos „Urbanistiniai peizažai“ atidarymas. Ši paroda, kurioje užfiksuoti Radviliškio miesto vaizdai, – tai viena iš Viešosios bibliotekos projekto „Fotomokykla“ veiklų. Projektas įgyvendinamas Lietuvos kultūros tarybos ir Radviliškio rajono savivaldybės lėšomis.

Parodos atidaryme dalyvavo darbų autoriai ir juos viso projekto metu lydėjusi mokytoja Daiva Šipulskienė, Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė, bibliotekos darbuotojai. Moksleivių darbais ir jų kūrybiškumu be galo džiaugėsi bibliotekos vadovė. Ji jaunuoliams linkėjo drąsiai kurti ir ateityje.

Viso projekto įgyvendinimo metu moksleiviai ne tik įgijo teorinių žinių apie fotografiją, bet ir išbandė įvairius fotografijos kūrimo būdus, o galiausiai ir patys savo mobiliaisiais telefonais fotografavo. Susirinkę į parodos atidarymą moksleiviai dalijos kūrybinio proceso įspūdžiais, pasakojo, kaip sekėsi įgyvendinti savo sumanymus bendradarbiaujant su fotomenininke Kristina Sereikaite.

Projekto „Fotomokykla“ dalyvių laukia dar viena veikla – lapkričio 21 d. Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje vyks kūrybinės dirbtuvės – fotoalbumo kūrimas.

Paroda „Urbanistiniai peizažai“ Viešojoje bibliotekoje veiks iki lapkričio 17 d., o po to džiugins Radviliškio rajono bibliotekų skaitytojus bei lankytojus.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos