Lapkričio 8 d. Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka organizavo viešą diskusiją nuotoliu „Kaimo bibliotekos išlikimas“, kurioje dalyvavo  Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė ir filialų darbuotojai, Radviliškio rajono bendruomenių atstovai, seniūnai: Ingrida Gladkienė, Giedrė Bložienė, Ieva Bliznikienė, Renata Masiulienė, Andrius Grabauskas, Edita Mančiauskė, Radviliškio rajono savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Vytautas Simelis ir komiteto pirmininko pavaduotojas Jonas Pravilonis bei kiti.

Pagrindinis šio susitikimo tikslas – išgirsti ir įvertinti Radviliškio rajono bibliotekų teikiamų paslaugų poreikį bei darbuotojų veiklą. Susitikimo metu buvo aptarta jų veikla ir svarba rajono gyventojams. Šiandien biblioteka kaimo vietovėse dažnai yra kone vienintelis šviesulys, į kurį gyventojai užsuka ne tik pasiskolinti knygų, bet ir naudojasi kitomis paslaugomis – registruojasi pas gydytoją, moka mokesčius, leidžia laisvalaikį ir kt.

Šis susitikimas įrodė, kad net ir tos bibliotekos, kurių kaime mažėja gyventojų ir proporcingai mažėja skaitytojų bei lankytojų jose, vis tiek yra be galo svarbios kaimo žmonėms. Ypač bibliotekos paslaugomis naudojasi vaikai ir vyresnio amžiaus gyventojai: jose susitinka pabendrauti kaimynai, noriai lankosi renginiuose, ateina pasigrožėti parodomis.

Nors rajone laukiama pasikeitimų, bibliotekoms, pasak V. Simelio, kol kas nėra ko nerimauti ir jos dar gyvuos ilgai, o tokie susitikimai, anot Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininko, tik įrodo, kokia svarbi gyventojams yra jų biblioteka. Atviros diskusijos metu apie visas bibliotekas ir jų darbuotojus buvo pasakyta labai daug gerų žodžių, kurie dar labiau skatina mus dirbti gyventojų labui.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos