Bendradarbiaujant su VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centru (ŠRATC), Radviliškio viešojoje bibliotekoje (I aukšte) nuo lapkričio 6 d. pradėjo veikti „Daiktų kiemas“. Pastebimi pirmieji rezultatai – vyksta daiktų mainai.

VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras, vykdant Valstybinio atliekų tvarkymo plano reikalavimus ir atsižvelgiant į Žiedinės ekonomikos veiksmų planą bei visuomenės poreikį, nuo 2020 m. birželio mėnesio pradėjo vykdyti naują veiklą – įrengė patalpas, skirtas dar tinkamų naudoti daiktų mainams vykdyti. Taip atsirado daiktų dalijimosi tinklas „Daiktų kiemas“.

„Daiktų kiemo“ pagrindinis tikslas – bendruomenėje dalintis gerais, bet jau nereikalingais daiktais, tikintis, kad tas daiktas atras naują šeimininką ir namus.

Įkurtoje laikinoje dalijimosi daiktais stotelėje Viešojoje bibliotekoje asmenys gali palikti nebereikalingus daiktus, tokius, kurie neviršytų įrengtos vietos ploto. Tai gali būti indai, žaislai, smulki buitinė technika (veikianti), papuošalai, knygos, švari namų tekstilė (nedideli rankšluosčiai ar staltiesės), daiktai gyvūnams, namų interjero detalės (vazos, statulėlės) ir pan. Daiktai neturi būti sulūžę ar kitaip sugadinti. Negalima palikti avalynės ir drabužių. Tokiu būdu siekiama gyventojus įtraukti į žiedinę ekonomiką, propaguoti tvarų ir ekologišką gyvenimo būdą, mažinti susidarančių atliekų kiekį.

ŠRATC vykdo nemokamas aplinkosaugos, teisingo rūšiavimo ir pakartotinio naudojimo edukacines programas kultūros, ugdymo ir kitose viešosiose įstaigose. Radviliškio viešoji biblioteka džiaugiasi galėdama prisidėti prie šios iniciatyvos, nes panašias veiklas, susijusias su tvarumu, bibliotekoje vykdome jau ne pirmus metus.

Suteikime daiktams antrą gyvenimą!

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotrauka