Lapkričio 21 d. Radviliškio viešojoje bibliotekoje lankėsi Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vartotojų aptarnavimo skyriaus vyriausioji bibliotekininkė Rasa Derenčienė. Lektorė pristatė biblioterapines knygas ir kvietė renginio dalyvius išmėginti biblioterapiją – dalintis savo jau perskaitytomis knygomis, kurios sukėlė tam tikras emocijas, padėjo išgyventi sunkumus ar tiesiog nuramino, kai to labiausiai reikėjo.

Biblioterapijos specialistė R. Derenčienė teigia, jog kiekvienam žmogui padėti gali vis kita knyga. Ką skaityti, dažniausiai, siūlo asmuo, jau perskaitęs rekomenduojamą knygą, žinantis jos turinį, galintis apie tai diskutuoti. Anot jos, kiekvienas, kuris rekomenduoja vienokią ar kitokią knygą, taiko biblioterapijos metodą.

Susitikimo metu buvo kalbama apie tai, kaip skaitymas gali atitraukti nuo negatyvių minčių, padėti atrasti gyvenimo prasmę, įvardyti problemas bei rasti jų sprendimo būdus, taip pat padėti sau atrasti ir išlaisvinti užslopintus jausmus. Renginio dalyviai dalijosi asmeniniais išgyvenimais, kai jiems knyga padėjo susitaikyti su sunkia liga, artimojo netektimi, paskatino džiaugtis gyvenimu ir buvimu čia ir dabar.

Už jaukų ir šiltą vakarą su knyga lektorei dėkojo Radviliškio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Marcinkienė.

Renginys organizuotas įgyvendinant Radviliškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos rengimo ir įgyvendinimo projektą „Knyga – raktas į gyvenimą“.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos