Lapkričio 21 d. Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje vyko Radviliškio viešosios bibliotekos projekto „Fotomokykla“ kūrybinės dirbtuvės „Urbanistiniai peizažai“. Projekto dalyviai, Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijos ir Lizdeikos gimnazijos moksleiviai, kūrė fotoknygą, panaudodami projekto seminaruose ir edukacinėse veiklose įgytas žinias ir pačių mobiliaisiais telefonais nufotografuotas bei kartu su fotomenininke Kristina Sereikaite atrinktas nuotraukas. Tai buvo paskutinė šio projekto veikla.

Viešosios bibliotekos projekto „Fotomokykla“, kurį iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė, veiklos pradėtos vykdyti rugsėjo mėn. Rugsėjo 21–22 d. edukacinius užsiėmimus Viešojoje bibliotekoje vedė Šiaulių „Aušros“ muziejaus Fotografijos skyriaus darbuotojai. Projekte dalyvavo Radviliškio Lizdeikos gimnazijos ir Vinco Kudirkos progimnazijos moksleiviai bei jų mokytojos – Daiva Šipulskienė ir Jolanta Kvedarienė.

Spalio 12 d. Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje vyko teorinis ir praktinis fotoseminaras „Urbanistiniai peizažai. Mobilioji fotografija“. Paskaitą moksleiviams apie fotografijos meną ir specifinius fotografavimo būdus mobiliąja technika vedė kraštietė fotomenininkė K. Sereikaitė. Praktinės fotoseminaro užduotys buvo orientuotos į pramoninių teritorijų fotografavimą. Moksleiviai savo išmaniaisiais telefonais fotografavo: „Radviliškio mašinų gamyklą“ ir Geležinkelio stotį, pėsčiųjų tiltą virš geležinkelio, nuo kurio atsiveria įspūdingas miesto kraštovaizdis, UAB „Radviliškio šiluma“ pastatą, Eibariškių parką, kitus miesto objektus. Iš šių nuotraukų buvo parengta ir visuomenei pristatyta paroda „Urbanistiniai peizažai“.

Projektas baigėsi, tačiau paroda „Urbanistiniai peizažai“, kurioje užfiksuoti Radviliškio miesto vaizdai, gyvena atskirą gyvenimą – iš Radviliškio viešosios bibliotekos darbai jau išvyko į Kairėnų biblioteką, iš jos keliaus į Tyrulių biblioteką, vėliau – į Radviliškio Vinco Kudirkos progimnaziją, Radviliškio Lizdeikos gimnaziją bei kitas rajono bibliotekas. Galiausiai paroda ilgesniam laikui pasiliks „Radviliškio mašinų gamykloje“.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos