Lapkričio 23 d., ketvirtadienį,  Radviliškio viešojoje bibliotekoje vyko kraštiečio rašytojo Vlado Kalvaičio atminimui skirtos knygos „Niekur niekur nebuvau išėjęs...“ pristatymas. Jame dalyvavo knygos sudarytojos Janina Skeberdienė ir Zenta Mačiulaitienė, Tytuvėnų krašto bendruomenės atstovės Irma Ridikienė ir Vitalija Laurutytė, bibliotekos darbuotojos ir renginių lankytojai.

Knygos sudarytojos pasakojo apie savo pažintį su rašytoju ir ilgametę draugystę. V. Kalvaitis – rašytojas, kurio darbais šiandien gali didžiuotis ne tik Tytuvėnų, bet ir Radviliškio miesto, kuriame jis gimė, augo ir jaunystės dienas leido iki lemtingos tremties dienos, žmonės. Abu šie miestai autoriaus kūrybos tekstuose yra minimi, jo pasakojimuose užfiksuoti ir traukinio dundesiai ir pajuodę žvirbliai, kurie šiandien jau tapo V. Kalvaičio simboliu.

Mintis išleisti knygą apie Vladą Kalvaitį, pasak J. Skeberdienės,  gimė visai netikėtai – išlydint rašytoją į amžinąją kelionę. Šių metų rugsėjo mėnesį, minint V. Kalvaičio penktąsias mirties metines, Tytuvėnų krašto bendruomenės, rėmėjų bei kitų geradarių dėka knyga buvo išleista ir pristatyta visuomenei.

Kad gerbiamąjį rašytoją V. Kalvaitį labai mylėjo ir gerbė Tytuvėnų miesto žmonės, rodo jo atminimui padaryti darbai – gimnazijoje įkurta jo vardo klasė, Tytuvėnuose, Prie šv. Jurgio kalnelio, 2022 m. rašytojui buvo pastatytas suolelis, ant kurio – atversta knyga, žvirbliai ir žalieji rašytojo akiniai, prie jo padėtas atminimo akmuo. Tytuvėnuose buvo atidarytas V. Kalvaičio pėsčiųjų takas nuo Rūtų iki Skogalio gatvės (tuo taku rašytojas vaikščiodavo). Renginio viešnios kvietė radviliškiečius apsilankyti Tytuvėnuose ir apžiūrėti šias rašytojo atminimui sukurtas lankytinas vietas.

Knygos pristatymo metu radviliškiečiams buvo parodytas tytuvėniškių kurtas filmas apie V. Kalvaitį, kuriame užfiksuoti ir Radviliškio miesto gatvių vaizdai.

Už šiltą ir jaukų susitikimą Radviliškio viešojoje bibliotekoje ir knygos apie kraštietį Vladą Kalvaitį „Niekur niekur nebuvau išėjęs...“ pristatymą knygos autorėms dėkojo Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos