Radviliškio viešojoje bibliotekoje pradeda veikti naujos parodos, kviečiančios pasitikti didžiąsias metų šventes drauge.

Nijolė Vitalija Veseckienė žiemiškame spalvų ir nuotaikų sūkuryje kviečia nepamiršti gamtoje slypinčių spalvų ir jomis mielai dalijasi su būsimais parodos lankytojais. Parodos „Spalvų akordai“ autorė save pristato kaip radviliškietę, kuri jau yra įleidusi šaknis į šį kraštą. Dirba medicinos srityje. N. V. Veseckienė teigia, kad ji visada mėgo piešti, tik dažnai pritrūkdavo tam laiko. Kai pradėjo lankyti moterų Menų studiją, kuriai vadovauja Irmina Savickienė, ji pasaulį pradėjo stipriau jausti iš meniškosios pusės. Pasigrožėti paroda „Spalvų akordai“ lankytojai galės nuo gruodžio 8 d. iki 2024 m. sausio 4 d. Viešosios bibliotekos Konferencijų salėje.

Viešosios bibliotekos Mažojoje galerijoje nutūpė pulkas nuostabių angelų. Jie labai įvairūs, skirtingi, traukiantys akį. Angelų apsilankymą ir parodą „Svečiuose angelai“ knygų namuose suorganizavo Radviliškio krašte kuriantys tautodailininkai – Edmundas Gaubas, Edvardas Bielokopitovas bei Eugenijus Arbušauskas. Kaip teigė vienas iš tautodailės meistrų, tikro angelo niekas iš jų nėra matęs, tad kaip jis atrodo – kiekvieno kūrėjo fantazijos ir supratimo rezultatas. Besisvečiuojantys angelai į susitikimą kviečia nuo gruodžio 7 d. iki 2024 m. sausio 26 d.

Bibliotekos trečiojo aukšto stiklinėje lentynoje nugulė keletas akimirkų iš gerų, prasmingų darbų, kuriuos inicijavo Viešosios bibliotekos kolektyvas. Fotografijų, surinktų iš bibliotekos nuotraukų archyvo, parodoje „Gerumas daro stebuklus“ lankytojai susipažins su akimirkomis iš bibliotekos gyvenimo, kai geri darbai džiugino aplinkinius. Paroda veiks iki gruodžio 29 d.

Apžiūrėdami anksčiau minėtas parodas, nepamirškite aplankyti ir kitų Viešosios bibliotekos skyrių, kurie savo parodomis ir šventiškai pasipuošę taip pat kviečia drauge pasitikti didžiąsias metų šventes.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos